Dolfijnen en Zeeverkenners

Heb je na het zien van de site en/of na het horen van verhalen van andere zin gekregen om te kijken wat de Christofoor precies inhoudt? Dat kan, kom gerust een paar zaterdagen meedraaien om te kijken of het iets voor jou is. De eerste twee opkomsten kunnen gratis worden bijgewoond. De contactpersonen hiervoor zijn:

Dolfijnen (7 t/m 11 jaar)

dolfijnen@christofoorzeeverkenners.nl

Zeeverkenners (11 t/m 15 jaar)

zeeverkenners@christofoorzeeverkenners.nl

Mocht u na het kennismaken lid willen worden dan vindt u hier het aanmeldingsformulier, print deze samen met het gezondheidsformulier en lever beide in bij de contactpersonen van de Dolfijnen of Zeeverkenners.

De Groep

Christofoor is een openbare en gemengde zeeverkennersgroep voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 20 jaar. Ons programma vindt hoofdzakelijk op het water plaats. Hier zeilen, roeien en wrikken we. Daarnaast zijn er nog veel andere leuke activiteiten. Naast ons uitdagende programma zijn de Zeeverkenners ook herkenbaar aan hun sweaters en t-shirts, die we dragen in plaats van een uniform. Ons clubgebouw, ’t Kraaienest is gevestigd aan de Dijkzichtweg 14 net buiten Berkum. Op deze locatie hebben wij een ruim verblijf en grote botenloods waar we ’s winters bootonderhoud plegen. Onze boten liggen afgemeerd in de Berkummerkolk aan de Vecht. Wij hebben 5 lelievletten (stalen multifunctionele zeilboten) waarin de zeeverkenners bijna elke zaterdag aan het zeilen dan wel roeien, wrikken of jagen zijn. Naast deze vletten hebben we 8 optimisten voor de dolfijnen ook hebben we een sleepboot die de vletten overal naar toe kan slepen. Daarnaast we een wrikvletje om in te (leren) wrikken maar dient ook als volgboot i.c.m. buitenboordmotor voor de activiteiten van de Dolfijnen. Zeilen en leren zeilen staat bij ons hoog in het vaandel. Afhankelijk van de leeftijd en ervaring worden zeeverkenners opgeleid t/m CWO niveau 3. Dit is een erkend zeildiploma dat wordt behaald na een theorie- en praktijkexamen dat extern wordt afgenomen. In de boot zijn zeeverkenners dan ook in staat zelfstandig te kunnen zeilen.

Naast zeilen worden er ook tal van andere activiteiten op en rond het water ondernomen. Van een spannende touwbaan over het water tot gewoon lekker zwemmen op plekjes waar je zelf naar toe vaart. Natuurlijk gaan de speltakken ook meerdere keren per jaar op kamp. Bij de speltakken staat meer informatie per speltak, waar ook meer informatie staat over de kampen die de speltakken hebben.

Opzeggen

Indien u het lidmaatschap wilt opzeggen, treft u hier het opzeggingsformulier aan.

Christofoor Zwolle 2020 | volg: Twitter Facebook YouTube LinkedIn RSS | mail: Christofoor Zwolle | Inloggen | webmail