Archief voor mei 2010

De dolfijnen vorige week zaterdag van start!

Dofijnen drinken limonade2 zaterdagen geleden was het zover; Tjerk en Daan hadden zich verslapen terwijl Merel en Maaike keurig op tijd waren… Als dit maar geen voorteken was… Maar nee. Iets later dan afgesproken kwamen Tjerk en Daan aan, en konden de voorbereidingen voor de komst van de nieuwe dolfijnen beginnen. Hier en daar werd nog wat opgeruimd, koffie voor de ouders werd gezet, het programma werd voor de laatste keer door genomen en toen was het moment daar: de nieuwe dolfijnen stonden op de stoep! Misschien was het voor ons nog wel spannender dan voor de dolfijnen.. De ouders van de dolfijnen werden opgevangen door Bertus en Karin, die verteld hebben over de dolfijnen, de groep en een rondleiding door het gebouw hebben gegeven. Terwijl wij, met de leiding kennisgemaakt hebben met de dolfijnen en de dolfijnen met ons. Er waren 7 dolfijnen gekomen; een mooi groepje om mee te beginnen! We hebben kennismakingsspelletjes gedaan, een brief van Jarl en May gekregen, omgekeerd verstoppertje gedaan, cakejes versierd, een speurtocht gedaan en de ochtend heben we afgesloten met flessenvoetbal! De 2 uur waren zo voorbij en we hebben een leuke eerste opkomst gehad!  Ondertussen keken we al een klein beetje uit naar volgende week waar we gingen kanoën en hutten bouwen, niet wetende dat Daan ziek zou zijn en we 2 nieuwe dolfijnen zouden komen kijken. Voor vragen over de dolfijnen kunt u altijd contact opnemen met: dolfijnen@christofoorzeeverkenners.nl klik op lees verder voor een aantal foto’s Lees verder

Christofoor brandweer uit de vaart

Afgelopen zaterdag is bij de zoveelste reparatie aan onze oudste boot de 88 (Wilde vaart) gebleken dat de bodem niet meer te repareren is zonder deze in zijn geheel te vervangen. Na/door het tewaterlaten van de boot zijn op 4 plekken de spanten door het vlak gescheurd, varen/repareren is hierdoor niet meer mogelijk. Dit betekent dat het vlak van deze boot inclusief de spanten vervangen zal moeten worden.

De boot ligt alweer eenzaam terug in de loods naast een paar verdwaalde kano’s. Te wachten op ongeveer 150kg nieuw staal, zodat de brandweer tijdens zomerkamp weer kan uitrukken!

Een grote klus dus voor de Wilde Vaart die hierbij ondersteund gaat worden door Hans, Jan en Joram die er hopelijk samen voor gaan zorgen dat de 88 weer zo goed als nieuw gaat worden.

Brandweer (BW) bootBW boot rotte spantBW boot terug naar loods

Nieuwe site!!

Zoals je ziet; het is zover! De nieuwe site van Christofoor Zwolle staat online! De afgelopen 4 maanden zijn Thom, Tom en Tjerk druk bezig om een nieuwe site te maken. Joram heeft ons daarbij voorzien in zijn kritische maar rechtvaardige feedback… Met de komst van de dolfijnen naar de Christofoor vonden we het een goed moment om de site onderhanden te nemen.

Waarom een nieuwe site?

Als leiding wilden wij de site actiever hebben, dit komt in deze site naar voren in de nieuwsberichten, geïntegreerde twitter en de agenda op de voorpagina. Daarnaast was de oude site niet zo ‘fris’ en ‘spetterend’ meer, misschien zelfs een beetje over datum… Het gastenboek was niet in de site maar extern. Nu staat het in de site! Op de header op de oude site (2 zeilboten met ondergaande zon) waren we ook wel uitgekeken; daarom heeft nu elke pagina een eigen foto bovenaan staan. Het meest trots zijn we misschien wel op de afgeronde hoeken… Met Gaudi is het achterhoofd is Thom aan de slag gegaan met de layout. Hierdoor is veel afgerond. Alleen de tabellen met contact informatie en de foto’s binnen de pagina nog niet.

Mocht je ergens een verbeterpuntje of spellingsfout (inmiddels spreken we niet meer van fouten) zijn tegen gekomen, dan horen we het graag. Stuur dan een mailtje naar: verbeterpuntjesvoordenieuwesite@christofoorzeeverkenners.nl

Laat ook even weten in het gastenboek wat je van de nieuwe site vindt!

PS: Altijd leuk als je bezig bent met een nieuwe site. Kijken waar je nu eigenlijk vandaan komt. In het geval van de Christofoor heeft het web archief nog wel wat moois bewaard: Oude site.

Christofoor Zwolle 2020 | volg: Twitter Facebook YouTube LinkedIn RSS | mail: Christofoor Zwolle | Inloggen | webmail