Archief voor oktober 2010

Wintertijd

wintetijd - klok

De klok een uur vooruit of toch achteruit? Langer of korter uitslapen?

Omdat het nu eerder donker wordt zullen de Zeeverkenners en Wildevaart zoals ieder jaar, vanaf volgende week een halfuur eerder stoppen met de opkomst. De opkomsten zullen gedurende de gehele winterperiode duren van 13:30 tot 17:00.

Voor de Dolfijnen verandert er niks. Zij blijven hun opkomst houden van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Bootsliedenweekend was weer gezellig

Afgelopen weekeind was het eerste kamp alweer, niet voor alle zeeverkenners, maar voor de kaderbak (bootslieden en kwartieren). Er was slecht weer voorspelt dus iedereen had zijn/haar regenpak mee, en een stel extra kleren. Aangekomen in Harderwijk bij de Tjerk Hiddes begonnen we met het opzetten van de tent, maar al snel gingen we openen, dat werd gevolgd door een paar spellen, een stukje zeilen, en een film. Toen de film voorbij was stommelden de kinderen de tent in, op naar de volgende dag.

de morgenstond heeft goud in de mond

Deze begon regenachtig, dus na het knikken en knakken ging iedereen snel naar binnen om een boterham te eten. Het  volgende spel was een postenspel verspreid door Harderwijk, waarbij de verschillende bakken letters van een woord moesten verzamelen, daarna (en na de lunch) waren er nog twee zeilwedstrijden, en gingen we weer naar huis, want, als je bezig bent, vliegt de tijd!

Al met al een geslaagd kamp, iedereen vond het leuk, en omdat na regen zonneschijn komt, was het na het ontbijt de hele dag mooi weer.

Update: Foto’s van dit weekend zijn toegevoegd aan het fotoboek

Christofoor Zwolle 2020 | volg: Twitter Facebook YouTube LinkedIn RSS | mail: Christofoor Zwolle | Inloggen | webmail