Archief voor november 2010

Sinterklaasintocht afgelopen zaterdag

Vrijdagmiddag om 15.00 uur verzamelden Joram, Thom, Tjerk, Merel en Daan zich bij ’t Kraaienest om de bootmaterialen van de hele vloot in te pakken. Om 16.00 uur waren ze klaar voor vertrek voor de 2 uur durende tocht naar het centrum. De tocht duurde iets langer door een iet wat lege dieseltank (zie de Twitter foto’s), maar om half acht bereikte de sleep zonder problemen de donkere stadsgracht.

Zaterdagochtend konden we ons klaar maken voor de intocht. De Dolfijnen verzamelden bij de Hortensia brug om vanaf het begin mee te varen. Daarom moest de vlet voor de Dolfijnen nog omgevaren worden vanaf het kerkbrugje. Helaas haperde de buitenboordmotor en moest de leiding het eind wrikken. Gelukkig hebben ze tijdens de intocht een sleep gekregen van de buren (Zwolsche Zeeverkenners).

Vanaf de stadsgracht voeren de Zeeverkenners met de stoet mee. Echter gebruikten zij hun spierkracht: met z’n vieren aan de riemen voegden ze zich bij de Dolfijnen. Door de drukte onderweg en de grootte van de nieuwe boot van Sinterklaas, waardoor hij stapvoets door sommige bruggen heen moest, kwamen we iets later dan gepland aan bij de nieuwe aankomst plek van sinterklaas: het Rodetorenplein. Wij voeren iets verder door, naar de achterkant van de mediamarkt, waar de sleepboot op ons lag te wachten. De dolfijnen stapten van boord en gingen met hun ouders mee naar huis, terwijl de Zeeverkenners en, de inmiddels gearriveerde, Wilde Vaart hun boot zeilklaar maakten om terug naar ’t Kraaienest te ‘zeilen’. Na een kopje warme chocolademelk begonnen zij aan hun tocht. Sinterklaas had een boel kado’s uit Spanje meegenomen maar was de wind voor de terugweg van de Zeeverkenners en Wilde Vaart naar het kraaiennest vergeten. Natuurlijk hebben ze de zeilen nog wel gehesen en zijn ze min of meer dobberend tot de laatste brug van Stadshagen gevaren. Vanaf daar met z’n alle aangehaakt achter onze eigen stoomboot en terug gesleept.

Het grootte gedeelte van de groep die er bij was: bedankt voor de leuke dag!

Sinterklaas, zoals u gezien heeft zijn we nu niet in het bezit van een betrouwbare buitenboordmotor. Zou u ons kunnen helpen met een bijdrage en/of een wijze raad?? HIER kunt u meer informatie hierover lezen…

Sinterklaas Intocht 2010

Sinterklaas in Zwolle

Sinterklaas komt weer naar ons land! Vanaf morgen is zijn reis weer te volgen via het Sinterklaas journaal op Nederland 3.

Op 20 november komt de Sint en zijn Pieten met de boot aan in Zwolle, wij zullen het laatste stukje van zijn lange reis met hem meevaren. Dat betekend dat de opkomst op zaterdag 20 november er anders uitziet dan normaal.

Programma voor de Dolfijnen vindt u hier: intocht Sint 2010 Dolfijnen

En voor de Zeeverkenners: intocht Sint 2010 Zeeverkenners

Christofoor Zwolle 2020 | volg: Twitter Facebook YouTube LinkedIn RSS | mail: Christofoor Zwolle | Inloggen | webmail