Oppi’s opgehaald uit Midlaren

Gisteren, dinsdag 21 december, hebben Joram en Tjerk 6 Oppi’s ophaald uit Midlaren. Zeilschool Zuidlaardermeer heeft er 6 voor ons ter beschikking gesteld. Elk bootje heeft een scheur. De kleinste scheur is 2 cm, de grootste 50 cm. Binnenkort proberen we de scheuren te maken. Als dit lukt, kopen we via Zeilschool Zuidlaardermeer een aantal setjes zeil/roer/zwaard. Als doel hebben we om in het voorjaar voor de Dolfijnen eigen vaarmateriaal te hebben. Onder lees meer staat een verslag van gisteren, gemaakt door Tjerk.

12.30 uur,
Joram zou mij oppikken bij mij thuis. Maar hij belde om 12.31 uur…. een vastgevroren aanhangerslot, kapot lampje van zijn eigen aanhanger en een tank die aan de lege kant was zorgde voor een kwartiertje vertraging. Samen reden we door naar ‘T Kraaiennest om de aanhanger van Joram te ruilen met optimisten trailer van de Zwolsche zeeverkenners. Joram had zijn eigen aanhanger meegenomen om 2 Oppi’s mee naar huis te nemen om alvast wat te proberen om de scheuren te repareren. Maar omdat op die aanhanger geen 6 Oppi’s passen, konden we de optimisten trailer lenen.

zo stond de trailer op ons te wachten...

14.17 uur,
Zonder enige problemen zijn we aangekomen bij de zeilschool. Helaas reed net diegene weg die over de Oppi’s ging. Gelukkig was er genoeg afleiding voor ons tijdens het wachten. De zeilschool ligt prachtig aan het Zuidlaardermeer waar een ijsvloer zou liggen van 20 cm…! Niet heel toevallig hadden Joram en ik ook onze schaatsen bij ons, dus keken we al uit om een rondje te doen wanner de Oppi’s opgeladen zouden zijn.

15.00 uur,
Ondertussen is Willen Otto terug gekomen en wees hij ons op de boten. Bedekt onder een laagje sneeuw lagen 4 boten op ons te wachten. Snel hebben we ze opgeladen op de trailer. We wisten niet zo goed wat we van de scheuren moesten verwachten, maar het viel ons alles mee! We zien mogelijkheden.. Met goede moet hebben we de ijzers onder gebonden om een rondje van 10 km over het meer geschaatst.

De trailer vol, op naar huis!

16.14 uur,
De 10 km achter Joram aanrijden is toch iets anders dan voor mijn ouders uitschaatsen.. met angst kijk ik morgenochtend tegemoed.. (och, het is me alles meegevallen!) 2 andere Oppi’s liggen in de loods van de zeilschool die 2 kilometer verderop ligt. Willem Otto rijdt voor ons uit, wij rijden er iets minder snel met de trailer en 4 Oppi’s achteraan. De 2 Oppi’s in de loods hebben een iets kleinere scheur, blij laden we deze op. Klaar om richting Zwolle te rijden!

17.43 uur,
Inmiddels is het donker geworden en zijn we terug op ‘T Kraaiennest. De trailer rijden we weer naar binnen, maar nu met 6 Oppi’s erop. Onderaan staan nog een paar foto’s van de boten.

Het was een leuk dagje, nu nog de boten nog repareren en wij zijn helemaal gelukkig! Wanneer er meer nieuws is zal dit zeker op de site te lezen zijn, hou de site dus in de gaten of schrijf je in op de e-mail notificatie!

Foto’s

Christofoor Zwolle 2020 | volg: Twitter Facebook YouTube LinkedIn RSS | mail: Christofoor Zwolle | Inloggen | webmail