Archief voor maart 2011

Uitnodiging: te water laten optimisten en bestuurswisseling

Aankomende zaterdag 2 april zullen de optimisten op een feestelijke, spectaculaire manier te water gelaten worden en zal er een wisseling binnen het bestuur plaatsvinden. Aankomende zaterdag zijn alle dolfijnen, zeeverkenners, wildevaarders, stamleden, leidingleden, (aankomend)(oud)bestuursleden, broertjes, zusjes, neven, nichten, opa’s, oma’s, ooms, tantes en ouders en alle andere belangstellenden welkom vanaf 12.00 uur bij ons clubgebouw. Aller eerst zal er een optimist spectaculair te water gelaten worden, waarna onder genot van een kopje koffie/thee/limonade en een plakje cake de bestuurswisseling zal plaatsvinden. Ondertussen zullen we met alle kinderen een groot spel doen!

Zaterdag zal het rond 13.00 uur afgelopen zijn. Waarna de opkomst voor de zeeverkenners en wildevaart ‘gewoon’ doorgaat.

1e Zeiltrainingsweekend

Het weekend van 20 en 21 maart hadden de bootsen van de zeeverkenners, de wilde vaart en de leiding voor het eerst in de geschiedenis van de Christofoor een zeil-trainings-weekend. Met z’n achten vertrokken we zaterdagochtend naar het enige echte Fryslan, waar we ons normaal alleen in de zomer durven te vertonen.

We hebben bij De Morra drie valken gehuurd, dit zijn een soort lelievletten, maar dan van polyester, en hier en daar wat anders van indeling. We hadden echt heerlijk weer, maar nog niet zo heel veel wind. Toen er eindelijk wat wind in onze zeilen kwam, merkten we hoe ongelofelijk makkelijker en soepeler een valk zeilt. We hebben die zaterdag enorm genoten van het heerlijke weer, van de zelfgemaakte koffie en natuurlijk van onze zeilkunsten. We hebben de eilandjes en plekjes gezien waar we normaal alleen met zomerkamp komen, en daarna doorgevaren naar Heeg, waar we bij de plaatselijke snackbar onze patatekes hebben gegeten. Lekker is anders in Friesland, maargoed, daar moesten we het maar mee doen.

Na een overnachting in de boot (helemaal top vond ik zelf), hebben we ook op zondag weer een prachtige dag gehad, al varend en vooral opkruisend op de Fluessen. Rond 4 uur kwamen we weer terug bij de Zeilfabriek waar we de valken gehuurd hebben, en mochten we een topweekend afsluiten waarin we veel geleerd hebben (en dan vooral Maaike, maar dat was ook wel nodig!)

Foto’s van dit weekend zijn HIER te vinden

Namens alle zeilers, Daan

Dolfijnen omgeslagen in het zwembad!

Omslaan in het zwembad

Afgelopen zaterdag verzamelden, 12 dolfijnen, 2 Optimsten, 2 leiding en een hulpleiding bij zwembad De Watermulder in Hattem om de nieuwe optimisten beter te leren kennen. En dit is ruimschoots gelukt! Nadat iedereen omgekleed was en kennis gemaakt had met het, ook in Hattem, natte water zijn we begonnen. Eerst hebben we geoefend met het overstappen tussen de bootjes. Ook met wat moeilijke oefeningen ging dit heel goed! Daarna kon het hoogtepunt van de middag beginnen: omslaan met de optimisten. De Dolfijnen deden alsof ze zeilden en een leiding trok het bootje dan om! Hier had de leiding nog best wat moeite mee; de Optimsten zijn er niet voor gemaakt om om te slaan. Als afsluiter voor het vrij zwemmen hebben we nog een bootje op de kop gelegd waaronder we geademd hebben!

Bij het afsluiten heeft Tjerk, met de ouders als getuige, nog wat aan de kinderen beloofd: De Dolfijn die als eerste door goed te zeilen (bijvoorbeeld niet door aan de verkeerde kant van de boot zitten of door aan de mast hangen) om kan slaan met een optimist krijgt een slagroomtaart!

Foto’s staan HIER

Christofoor Zwolle 2020 | volg: Twitter Facebook YouTube LinkedIn RSS | mail: Christofoor Zwolle | Inloggen | webmail