1e Zeiltrainingsweekend

Het weekend van 20 en 21 maart hadden de bootsen van de zeeverkenners, de wilde vaart en de leiding voor het eerst in de geschiedenis van de Christofoor een zeil-trainings-weekend. Met z’n achten vertrokken we zaterdagochtend naar het enige echte Fryslan, waar we ons normaal alleen in de zomer durven te vertonen.

We hebben bij De Morra drie valken gehuurd, dit zijn een soort lelievletten, maar dan van polyester, en hier en daar wat anders van indeling. We hadden echt heerlijk weer, maar nog niet zo heel veel wind. Toen er eindelijk wat wind in onze zeilen kwam, merkten we hoe ongelofelijk makkelijker en soepeler een valk zeilt. We hebben die zaterdag enorm genoten van het heerlijke weer, van de zelfgemaakte koffie en natuurlijk van onze zeilkunsten. We hebben de eilandjes en plekjes gezien waar we normaal alleen met zomerkamp komen, en daarna doorgevaren naar Heeg, waar we bij de plaatselijke snackbar onze patatekes hebben gegeten. Lekker is anders in Friesland, maargoed, daar moesten we het maar mee doen.

Na een overnachting in de boot (helemaal top vond ik zelf), hebben we ook op zondag weer een prachtige dag gehad, al varend en vooral opkruisend op de Fluessen. Rond 4 uur kwamen we weer terug bij de Zeilfabriek waar we de valken gehuurd hebben, en mochten we een topweekend afsluiten waarin we veel geleerd hebben (en dan vooral Maaike, maar dat was ook wel nodig!)

Foto’s van dit weekend zijn HIER te vinden

Namens alle zeilers, Daan

Christofoor Zwolle 2020 | volg: Twitter Facebook YouTube LinkedIn RSS | mail: Christofoor Zwolle | Inloggen | webmail