Bakswedstrijden 2011, een verslag.

Slepen naar de bakswedstrijden Zwartsluis, Scouting regiowedstrijdenBoten goed gekeurd voor de sleep. En gaan allemaal op weg naar de Bakswedstrijden van 2011 in Zwartsluis. Iedereen had er heel veel zin in! Na ongeveer 4 uur slepen kwamen we aan in het mooie Zwartsluis. We begonnen natuurlijk al meteen met de boten uitpakken om onze tenten opzetten. De eerste dag was prima verlopen met de boten die we hadden klaar gemaakt voor het thema ‘Pirates of the Caribbean’. Alie was meteen al fanatiek bezig met 4 accu’s waar ze al haar lampen kon op aansluiten, Attaman en Mark vonden het wel best met vlaggetjes en breekstaafjes, uiteindelijk kregen we als Christofoor allemaal maar 7 punten van de jury. Nog even lekker bij de tent gezeten, daarna allemaal tandenpoetsen en naar bed.

Start zeilwedstrijd olympische baanVolgende dag natuurlijk weer wakker gemaakt nog voor 8.00 uur en dan begonnen we dag weer goed met natuurlijk knikken & knakken. Vrijwel alle andere groepen zaten naar ons te kijken: “wat doen zij nou?” maar ja, het moest maar even. Voor het ontbijt was er een scheepsraad waarin werd uitgelegd hoe we moesten varen voor onze 1e zeilrace. Boten helemaal klaargemaakt en natuurlijk helemaal vol met spanning.. We werden gesleept naar de Belterwiede, een groot meer om daar uiteindelijk te gaan racen! Iedereen probeerde natuurlijk de mooiste plaats te bereiken door zo vlak mogelijk achter de startlijn te varen. Het 10 minuten sein werd gegeven, daarna de 5 minuten en toen het startsein. Attaman begon goed aan de race, Alie stond ook supergoed! Attaman is ook uiteindelijk 1e van de Christofoor geworden! (6e) Daarna Alie (8e) Mark (18e). We waren allemaal erg moe dus gingen na de zeilrace met alle Zeeverkennersgroepen pauze houden. Broodje gegeten met een banaan. Daarna hadden we onze 2e zeilrace, die verliep ook super goed! Allemaal weer goede prestaties gehaald! Allemaal een verbetering van de 1e race, Alie 2e(!), Atta 4e en Mark 12e. En we mochten zelfstandig terug zeilen naar het kampterrein.

Finish wrik wedstrijd zeeverkennersVoor de wrikwedstrijden waren we er vanuit gegaan dat we niet erg hoog zouden eindigen maar er wel voor zouden aan. Alie moest in de eerste manche (voorronde) wrikken, zij is 4e geworden, helaas niet door. In de 2e manche moest Atta wrikken en hij werd 1e! Ook Mark is 1e geworden met een ruime voorsprong op de rest van de boten. Zo stonden Attaman en Mark in de halve finale. Attaman en Mark moesten helaas tegen elkaar (en anderen) wrikken. Helaas voor Mark want hij werd 3e en ging dus niet door naar de finale, Atta deed het weer erg goed hij werd weer 1e. Nu spande het erom, Attaman hij had zichzelf de finale in gewrikt maar de finale was best pittig. Attaman had geen goede startpositie maar hij wrikte ze er allemaal uit. De beste van iedereen! Het was die avond nog een geweldig feest, iedereen hartstikke blij, geweldig was dat! Allemaal weer tandenpoetsen en heerlijk slapen na een lange zware dag!

De volgende dag weer om 8.00 uur eruit om te gaan knikken & knakken en ja, in je zwembroek. Ik dacht: “nou ja dat word nog wat”, maar we liepen gewoon op ons gemak naar de waterkant en hebben we heel rustig de spieren opgewarmd. Na het ontbijt de tenten langzamerhand opgeruimd. Het roeien is ook goed gedaan, het klassement binnen de Christofoor bij het roeien was Mark 1e , Attaman 2e en Alie 3e.

In het eindklassement is Attaman 6e geworden, Alie 10e en Mark 11e. Echt super goed gedaan door iedereen, verder was het een superkamp mede dankzij het goede weer en volgend jaar zijn de wedstrijden bij ons, in het altijd prachtige Zwolle! Daar moeten we laten zien dat we kunnen winnen, we gaan ervoor!

Groeten,
Mark Herssevoort
Bootsman 342

Christofoor Zwolle 2020 | volg: Twitter Facebook YouTube LinkedIn RSS | mail: Christofoor Zwolle | Inloggen | webmail