Stemverslag maand juni

UPDATE:
Dinsdag 15.30 uur: Het stemsysteem doet het weer! !!STEM STEM STEM!!!

Dinsdag 12.00 uur: helaas… de site heeft problemen met de stemmen, we moeten dus even wachten tot we naar de 12.000 stemmen kunnen gaan!

De maand juni loopt op zijn eind, de vakanties zijn bijna begonnen, dus tijd voor een update over het stem verloop. Sinds het vorige verslag hebben we de stemmen van onze grootste concurrent, st ’t Olde Manegepeerd, ook bijgehouden. Dit resulteert in een aantal mooie grafieken en resultaten. De belangrijkste conclusie:

Als we doorgaan, zoals we dat nu doen, en de concurrentie niet veel meer stemmen per dag halen, zoals ze dat nu doen, behouden we de eerste plek!

Het is dus belangrijk dat we met z’n allen blijven stemmen en stemmen blijven werven bij opa’s, oma’s, vrienden, kennissen, collega’s, klasgenoten enz. enz. enz.

De grafieken zijn onder lees verder te vinden!

Stemverloop
De blauwe lijn zijn de stemmen van Christofoor Zwolle.
De rode lijn zijn de stemmen van ’t Olde Manegepeerd.

Stemmen per dag
Het groene geeft de stemmen van Christofoor Zwolle weer.
Het rode geeft de stemmen van ’t Olde Manegepeerd weer. 
Als het rood duidelijker zichtbaar is, hebben wij minder stemmen dan ’t Manegepeerd. Komt het groen boven het rood uit, hebben wij meer stemmen dan ’t Manegepeerd!

Stemverschil per dag
Per dag geeft dit weer wie er meer stemmen heeft gehaald. Als het positief is heeft Christfoor Zwolle meer stemmen. Komt de staaf onder de x-as, dan heeft ’t Olde Manegepeerd meer stemmen…


Aantal dagen voor het einde ingehaald
Als het getal positief is, zijn we voor het einde ingehaald… Vandaag is het getal negatief (-29) dus worden we pas 29 dagen na het aflopen van de actie ingehaald!! Dit wordt berekend door het stemmen verschil te delen door het gemiddelde verschil in stemmen per dag en dat getal wordt opgeteld bij het aantal dagen dat de actie nog loopt. Toen we begonnen met bijhouden haalde ’t Olde Manegepaard veel meer stemmen per dag, daarom werden ze volgens de voorspelling toen al op 26 dagen voor het eind ingehaald.. gelukkig hebben we dit weten te voorkomen.


Totale verschil in stemmen

Onderstaande grafiek laat zien hoe het verschil in aantal stemmen tussen Christofoor Zwolle en ’t Olde Manegepeerd per dag is. Volgens de grafiek is de verwachting dat we op het einde een marge overhouden van 1000 stemmen… Zou dit kloppen??

Prognose Christofoor
In het nieuwsbericht van 31 mei hadden we 2 voorspellingen, een lineaire en een logaritmische. De logaritmische kwam uit op iets minder dan 25.000 stemmen, de lineaire verwachting op ongeveer 11.500. Zoals de prognose nu is halen we de 25000 zeker niet. Maar komt de lineaire(en iets realistische) voorspelling iets beter uit. Zoals het er nu uit ziet halen we zelfs iets meer stemmen. De grote vraag is: halen we de 12.000 stemmen?!

!!STEM STEM STEM STEM STEM STEM STEM STEM STEM STEM STEM STEM!!!

Christofoor Zwolle 2020 | volg: Twitter Facebook YouTube LinkedIn RSS | mail: Christofoor Zwolle | Inloggen | webmail