Archief voor juli 2012

Voortgang bouw van onze nieuwe boot

Zoals u wellicht weet zijn wij druk doende met de bouw van een nieuwe lelievlet. Hiervoor zijn wij al gesponsord door o.a. het Hervormd Weeshuis, en onze sponsor-roeiactie heeft ook een aardige duit opgeleverd.

Inmiddels is het snijpakket, de platen staal waaruit de boot gevormd moet worden, aangekomen. Het resultaat van de eerste dag lassen heeft u wellicht tijdens onze laatste opkomst al kunnen aanschouwen, vandaag zijn we weer een stukje verder gekomen.

Het moeilijkste punt, het bij elkaar brengen van de bodemplaten en zijplaten in de punt, is reeds overwonnen, waardoor het geheel steeds meer op een echte lelievlet begint te lijken. Ook het voor- en achterdek zitten al op de juiste plaats vast, nu rest ons qua grote platen alleen nog het dolboord.

gestaag doorwerken, het resultaat na één dag werk

Dat is natuurlijk nog lang niet alles, alle kleine en grote details, waar je eigenlijk niet eens bij nadenkt als je een vlet ziet moeten er nog op, aan en in, zoals de stootrand, spanten, wrikgat, zwaardkast, etc. Hierna kunnen we beginnen met het echte werk, het aflassen van de hele boot. Nu zitten alle platen met hechtlassen (om de 15 cm een las van 4 cm) aan elkaar vast, straks moeten alle platen over de gehele lengte van de boot aan elkaar vast worden gelast, om het drijfvermogen te bevorderen.

Al dit werk is gebeurt onder de supervisie van Joram en Hans Poiesz, die ook beiden hebben gelast, met de assistentie van Mark (zeeverkenner), Alie (wilde vaardster), Caspar en Thomas (leiding zv).

De stand van zaken na de tweede dag (14-7)

Christofoor Zwolle 2020 | volg: Twitter Facebook YouTube LinkedIn RSS | mail: Christofoor Zwolle | Inloggen | webmail