Archief voor november 2012

Specsavers Zwolle Steunt Christofoor!!!

Weet u het nog? Vorige zomer kwamen wij als winnaar uit de bus bij de stemactie van Specsavers steunt! Het afgelopen jaar konden klanten van Specsavers kiezen voor ons of de andere winnaar, t Olde Manegepeerd. Per gekochte bril of hoortoestel konden klanten een muntje deponeren in de box voor ons, of de box voor t Olde Manegepeerd. Vandaag kwam de directeur van Specsavers Zwolle, Marc Simonis, de cheque uitreiken aan de groep! Namens Christofoor namen Ton van Buel (voorzitter van het bestuur) en Tjerk Planting (initiatiefnemer) zaterdagochtend onder toeziend oog van de Dolfijnen de waardecheque van 1633,13 euro in ontvangst!! Dit is een erg mooi begin voor de nieuwe vloer! Binnenkort gaan we preciezere invulling geven aan de plannen. Specsavers Zwolle, hartstikke bedankt voor deze bijdrage! Maar natuurlijk ook de stemmers nog bedankt!!

 

Christofoor haalt Spaanse zeeverkenner binnen!

dolfijnen

de dolfijnen zijn er klaar voor

Zaterdagochtend om 8.00 moesten we verzamelen bij het kraaiennest. De zon moest nog opkomen dus u kunt wel nagaan hoe koud het was. De dag ervoor hadden Thomas en Jochem de boten sleepklaar gemaakt voor de volgende dag. Het was nu dus alleen een kwestie van fietsen inladen en de boten in sleep te leggen. We gaan slepen naar het centrum van Zwolle, om onze Goed heilig man welkom te heten!

Eenmaal aangekomen bij het Kerkbrugje in Zwolle, kwamen al snel de Dolfijnen en Zeeverkenners aan om ons te versterken. De dolfijnenleiding (Daan, Remco en Jochem) werden opgesplitst over de boten van de zeeverkenners, terwijl de dolfijnen  met Bert-Jan en Maaike alvast op pad gingen in de 88. Nadat wij en de zeeverkenners ons plekje aan boord hadden gevonden was het al roeiend de bedoeling dat we achter de Sint en zijn pieten aan gingen, soms begeleid (met veel nattigheid) door de crossende “Jetski-pieten” om ons heen. Het was allemaal geweldig om mee te maken, de verkenners en wij in de lelievletten al warm roeiend voor de intocht, met rondcirkelende spatterende zwartepieten om ons heen!

jetpiet

piet heeft haast!

Nadat de Sint ons voorbij was gevaren op een gave, veel te grote boot, vol met muziekmakende, vrolijke pieten, sloten wij aan in de optocht die volgde, langs een volgestouwde kade met toejuichende kinderen en ouders. We voeren onder omhooggaande bruggetjes en werden achtervolgd door pepernoten gooiende pieten die overal door de stad renden. Caspar, Thomas en Tom voeren achter ons aan op sleepboot ’t Druppie. Bij het Rodetorenplein legden we aan om de masten op de zeilboten te zetten, en ze daarna op te tuigen, zodat de zeeverkenners weer terug konden zeilen naar thuishaven ‘t Kraaienest.

Kortom een super dag die we niet gauw vergeten!

Groetjes,

Jochem

Dijkproeven op de Vechtdijk

Hallo mede Christofoorders,
Graag vertel ik jullie een stukje over de afgelopen en komende werkzaamheden op “onze” dijk. De reden dat deze werkzaamheden worden uitgevoerd door G. (Gerben) Van Der Meer Innovations, waarvan ik met Gerben van der meer gesproken heb. Het bedrijf voert testen uit om de stevigheid van dijken te testen. Dit doen ze met een grote waterbak die golfslagen en stromen kan nabootsen.
Twee Jaar geleden zijn ook testen uitgevoerd bij ons en ook dit jaar zal Van Der Meer weer 3 weken gaan testen. Ik heb inmiddels een aantal foto’s weten te bemachtigen die ik graag even met jullie wil delen voor een impressie van de activiteiten.

Ik heb het in PDF Dijkproeven November 2012 bijgevoegd met foto’s van de testresultaten. Een hele serie waarvan je duidelijk kan zien wat de effecten zijn, wat golven kunnen doen ofwel de kracht van het wassende water.

Kijk ook op de site van Van Der Meer Innovation of het filmpje van de Dijkpad Test 2010.
In 2010 is onze dijk voor de test geslaagd. Ik zal jullie proberen zo nu en dan op de hoogte te houden.

Groeten BertJan

Christofoor Zwolle 2020 | volg: Twitter Facebook YouTube LinkedIn RSS | mail: Christofoor Zwolle | Inloggen | webmail