Bakswedstrijden geslaagd!

jacuzziDe Bakswedstrijden die Christofoor Zwolle afgelopen Hemelvaartsweekend samen met de Zwolsche Zeeverkenners hebben georganiseerd zijn meer dan geslaagd. De weergoden waren ons goed gezind, belangrijk, maar ook de organisatie van alle wedstrijden, de aankleding van het terrein en de leuke en spectaculaire programmaonderdelen waren goed. Achteraf kregen we veel toffe reacties op dit evenement voor ruim 200 Zeeverkenners, Wilde Vaarders en leiders uit onze regio.

Hoogtepunten waren: De opening met Steve the Bagpipe Player die in vol ornaat de opening kwam verstoren met zijn doedelzakspel. Een Jacuzzi, die heerlijk van temperatuur was en zeer populair bij de zeeverkenners. Ook na kamprust werd er tot diep in de nacht gebadderd door WV en leiding. Het zeilen op vrijdag was goed georganiseerd op de 2 kolken, Loch Ness en Loch Lomond. Winnaars waren de Albatrossen uit Harderwijk, 2x eerste in de voorronden en de finale ook met overmacht gewonnen. Vrijdagavond werd er traditioneel een film gekeken vanaf de boot: de drijf-in-bioscoop. Zaterdag mochten de sterke kerels en dames zich presenteren tijdens de roeiwedstrijden. ‘S middags werden de Bakswedstrijden afgesloten door Admiraal Marcel en werden de prijzen uitgereikt. En na een oorverdovende toeter ging iedereen moe en voldaan naar huis.

De Zeeverkenners van de Christofoor hebben gestreden voor wat ze waard zijn en hebben mooie plaatsen behaald bij alle onderdelen. De Zeepaardjes (1433) hebben met tijdelijke bootsman Milan een mooie klassering behaald. 3e en 6e in de voorronden en 9e in de finale van het zeilen. 14e in het eindklassement. De Zwanen (415) hebben met een goed zeilende Simon één van de voorronden van de zeilwedstrijden gewonnen en in de finale een mooie 6e plaats bereikt. Top 10, want 10e in het eindklassement. De Zeemeeuwen (342) waren Christofoors sterke bikkels, 2e bij de wrikwedstrijden, Mark is onze krachtpatser! Het zeilen ging zeker ook niet minder met een 10e plaats in de finale. Uiteindelijk 7e en best geklasseerde Christofoor bak!

De Christofoor inbreng in de organisatie bestond uit: Caspar (vice voorzitter en terrein/havenbeheer), Tom (secretaris), Daan van Dijk en Merel (organisatie postenspel), Maaike (themacommissie), Thom (ict en puntentelling), Joram (badmeester en jacuzzi bouwer). Daarnaast is er veel werk verricht door Glen (geluidssysteem, drijf-in bioscoop), Thomas (begeleiding zeeverkenners en sleepbootkapitein), de WV (bardiensten, toko bemanning en allerhande hand en spandiensten). En dan zijn we vast nog iemand of iets vergeten. In ieder geval hartelijk bedankt allemaal!!

De totale uitslag: Uitslag bakswedstijden 2012

Alle foto’s op de site van de ZZV.

Voorselectie foto’s

Christofoor Zwolle 2020 | volg: Twitter Facebook YouTube LinkedIn RSS | mail: Christofoor Zwolle | Inloggen | webmail