Christofoor haalt Spaanse zeeverkenner binnen!

dolfijnen

de dolfijnen zijn er klaar voor

Zaterdagochtend om 8.00 moesten we verzamelen bij het kraaiennest. De zon moest nog opkomen dus u kunt wel nagaan hoe koud het was. De dag ervoor hadden Thomas en Jochem de boten sleepklaar gemaakt voor de volgende dag. Het was nu dus alleen een kwestie van fietsen inladen en de boten in sleep te leggen. We gaan slepen naar het centrum van Zwolle, om onze Goed heilig man welkom te heten!

Eenmaal aangekomen bij het Kerkbrugje in Zwolle, kwamen al snel de Dolfijnen en Zeeverkenners aan om ons te versterken. De dolfijnenleiding (Daan, Remco en Jochem) werden opgesplitst over de boten van de zeeverkenners, terwijl de dolfijnen  met Bert-Jan en Maaike alvast op pad gingen in de 88. Nadat wij en de zeeverkenners ons plekje aan boord hadden gevonden was het al roeiend de bedoeling dat we achter de Sint en zijn pieten aan gingen, soms begeleid (met veel nattigheid) door de crossende “Jetski-pieten” om ons heen. Het was allemaal geweldig om mee te maken, de verkenners en wij in de lelievletten al warm roeiend voor de intocht, met rondcirkelende spatterende zwartepieten om ons heen!

jetpiet

piet heeft haast!

Nadat de Sint ons voorbij was gevaren op een gave, veel te grote boot, vol met muziekmakende, vrolijke pieten, sloten wij aan in de optocht die volgde, langs een volgestouwde kade met toejuichende kinderen en ouders. We voeren onder omhooggaande bruggetjes en werden achtervolgd door pepernoten gooiende pieten die overal door de stad renden. Caspar, Thomas en Tom voeren achter ons aan op sleepboot ’t Druppie. Bij het Rodetorenplein legden we aan om de masten op de zeilboten te zetten, en ze daarna op te tuigen, zodat de zeeverkenners weer terug konden zeilen naar thuishaven ‘t Kraaienest.

Kortom een super dag die we niet gauw vergeten!

Groetjes,

Jochem

Christofoor Zwolle 2020 | volg: Twitter Facebook YouTube LinkedIn RSS | mail: Christofoor Zwolle | Inloggen | webmail