Archief voor maart 2013

Christofoor naar de Water4daagse Zwolle op 23 maart

Van 20 tot 23 maart is de W4D oftewel de watervierdaagse in Zwolle. Tijdens dit evenement worden overal in en rond Zwolle allerlei activiteiten georganiseerd met water. Veel bedrijven en verenigingen doen er aan mee en zo ook de Waterscouting. Je kunt op deze dagen onder andere gezuiverd grachtenwater drinken, sloeproeien, struinen door uiterwaarden, fietsen langs de rivier en een kijkje nemen in de zuiveringsinstallatie.

Voor onze Dolfijnen en Zeeverkenners is een speciaal programma geregeld op zaterdag 23 maart. Met zijn allen zullen we water en omgeving beleven rondom de rivier de IJssel en Zwarte Water. We gaan op expeditie. De Dolfijnen te voet en de Zeeverkenners met de fiets. De natuur in de uiterwaarden kan worden ontdekt en het project Ruimte voor de Rivier krijgt aandacht. Dit dagje uit wordt verzorgd door onder andere Waterschap Groot Salland, Natuur en Milieu Overijssel en Water4Daagse Zwolle.

Tijden: Dolfijnen 13:15-16:00 uur, Zeeverkenners 13:30-16:30 uur.

Locatie: Rioolwaterzuiveringsinstallatie Waterschap Groot Salland, Spoolderenkweg 1, Westenholte, Zwolle.

Kan je niet wachten en wil je meer zien en meer weten?

Check de site: www.Water4daagse.nl

Of bekijk de filmpjes: Ruimte voor de RivierWaterzuivering

Waterschap Groot Salland

Jantje Beton – Bedankt voor jullie fantastische inzet!

Bedankt, opbrengst raden en winnen.

De afgelopen week is er weer druk gecollecteerd voor het Jantje Beton. Jantje Beton is een organisatie die in het hele land speelprojecten zoals speeltuinen en sportverenigingen financiert, mede vanuit de landelijke collecte. De collecterende verenigingen krijgen de helft van hun opbrengst voor financiering van eigen activiteiten. Wij gebruiken de opbrengst voor o.a. de Zomerkampen en ons materiaal.
De Zeeverkenners hebben in de straten van het Veeralleekwartier gecollecteerd en genoten daar vele gulle bijdragen van de wijkbewoners. De kaderbak stond donderdag in de kou op koopavond en op zaterdag hebben de Dolfijnen en Zeeverkenners samen heldenwerk verricht in weer en wind op de Noorderlijke bruggen van het centrum van Zwolle. Een dikke pluim voor alle collectanten,  zij bleven vriendelijk en gemotiveerd ondanks de constante regen en de gure wind.
Bedankt allemaal!


Opbrengst raden en winnen:
Vanavond tellen Bert-Jan (DF) en Merel (ZV) al het geld en leveren het in. Zaterdag a.s. maken we het verdiende bedrag bekend. Wil je meeraden hoeveel het is? Plaats dan een berichtje in het gastenboek en win een zak snoep!

 

Ook deze bus (links) heeft hard gewerkt.

Christofoor Zwolle 2020 | volg: Twitter Facebook YouTube LinkedIn RSS | mail: Christofoor Zwolle | Inloggen | webmail