WV Kamp 2013

Ook dit jaar is de Wilde Vaart weer op zomerkamp geweest in Friesland. Omdat de Zee verkenners eerder dan wij op kamp gingen hoefden we niet naar It Heidenskip te zeilen, maar werden we gebracht met de auto. Na een middagje zeilen zijn we de eerste avond gaan stappen in Heeg en zijn we in het donker, navigerend op de maan, de sterren (en een smartphone) weer heelhuids terug gekomen. Vervolgens hebben we één nachtje op Heegereiland geslapen en genoten van een prachtige zonsondergang en een heldere maan. Omdat ze wat warm weer hadden voorspeld gingen we opzoek naar een azuur blauwe zee en een mooi bounty strandje. Via Sloten (waar we die week nog 5x langs zouden komen) hebben we met behulp van wat sleepjes ons plekje gevonden, vlak buiten de Prinses Margriet sluis bij lemmer hebben we de boten voor anker gelegd, ons kamp opgebouwd en zijn we gaan genieten.

 

Omdat we toch in de buurt waren, en we ook het één en ander nodig hadden of wilden douchen, zijn we nog 2x naar Lemmer gevaren. Het weer was heerlijk om op strand te liggen, echter veel wind stond er niet altijd. Na een paar dagen waren we uitgekeken op ons bounty strandje en wilden we naar de stad, Balk! Via een mooi kanaaltje, de Luts, kwamen we bij onze overnachtingslocatie aan. Na wat overleg e.d., mochten we bij een lokale bewoner slapen. Eerst zouden we de tent in de tuin opzetten, maar vervolgens kregen we zelfs het logeer-tuinhuisje aangeboden, met stopcontacten en een WC! Die werden beide dus maximaal misbruikt. De eigenaren vonden het prachtig dat wij er waren en de hond en varkens hebben nog nooit zoveel aandacht gehad. Vervolgens zijn we gaan ontspannen in Balk, waar (wéér) gedoucht kon worden. Daarna werd het alweer tijd om richting Zwolle te gaan want we hadden nog een heel eind te zeilen met onze 4 vletten (zonder motor). Echter voordat we het Slotermeer op gingen hadden we toch maar besloten om even aan wal te gaan, CODE ORANJE voor het hele land. Na het onweer afgewacht te hebben zijn we weer verder gegaan richting het Tjeukemeer, waar we een nacht zijn blijven slapen in de onweer, op een eiland. De volgende ochtend hadden we wind! Dus gingen we als een speedboot over het Tjeukemeer om uiteindelijk aan het einde van de dag, dankzij wat sleepjes via De Weerribben en de De Wieden op de Beulakkerwieden uit te komen.

Vlakbij de Beukersgracht hebben we vervolgens een prachtig plekje gevonden om te overnachten, helaas had een kolonie bestaande uit 3 miljard muggen hetzelfde plekje uitgekozen, grrrr!! De volgende etappe was alweer de laatste en via Zwartsluis, waar we nog even geluncht hebben kwamen we uiteindelijk weer uit bij het oude vertrouwde Kraaiennest. Daar was het spullen opruimen, eten en naar huis om te douchen. We hebben weer een prachtige anderhalve week gehad met een hele leuke club mensen, helaas moesten we ook afscheid nemen van twee mensen: Daan van Dijk en Alie. We zullen jullie missen, maar we gaan jullie vast nog wel eens zien, toch?

Voor veel meer prachtige foto’s, zie de fotomap:
Foto’s WV Zomerkamp 2013

Christofoor Zwolle 2020 | volg: Twitter Facebook YouTube LinkedIn RSS | mail: Christofoor Zwolle | Inloggen | webmail