Archief voor mei 2014

Aanlegsteiger geplaatst

Met vereende krachten samen met onze buren, de Zwolsche Zeeverkenners en de Gemeente Zwolle is het een kleine twee weken geleden gelukt: we hebben een aanlegsteiger. Op vrijdag 16 mei hebben leden van de o.a. de beheersgroep; Anton Weertman (ZZV) en Paul Wellenberg (van ons bestuur en de beheersgroep) met de sleepboot de IJsselmeer, de steiger opgehaald bij de oude Spooldersluis en naar onze kolk gevaren. Al jaren is het een wens om op een eenvoudige en veilige manier af te kunnen varen met onze kleine Optimist zeilbootjes en nu is dat mogelijk.

De “Oppies” moeten voor gebruik altijd te water worden gelaten. Dit is al een vrij lastig klusje omdat de kade hiervoor te hoog en te hobbelig is. Ook liggen de boxen normaal gesproken vol met vletten. De waterkant is steil en de grond glad. Eenmaal in het water is het in de boot stappen door een Dolfijn ook al acrobatiek en dan moet er nog, meestal van lagerwal, weggevaren worden terwijl het nog te ondiep is voor een zwaard of roer. Niet langer!

De steiger is gemonteerd om een van de palen van de buitenste box en is lang genoeg om plaats te bieden aan meerdere Oppies. Er kan altijd van een hogerwal worden weggevaren en die op een veilige beheerste manier met directe begeleiding vanaf de steiger. De losse bootjes zullen voor nu nog wel te water gelaten worden met de oude methode maar dan verhaald worden en aan de steiger getuigd. Over betere te water lating wordt nog nagedacht. Zo ook over de verdere stabilisatie en ligging van de steiger.

De steiger, of eigenlijk, steigers want onze buren Zeeverkenners gebruiken de andere helft, hebben we gratis in bruikleen van de gemeente Zwolle voor onbepaalde tijd. We zijn de gemeente hier erg dankbaar voor. Vanaf dit zomerseizoen wordt wegvaren een eitje. Kom de volgende zaterdag eens langs en aanschouw onze nieuwste aanwinst aan de overkant van de dijk!

Christofoor Zwolle 2020 | volg: Twitter Facebook YouTube LinkedIn RSS | mail: Christofoor Zwolle | Inloggen | webmail