Archief voor november 2014

De bouw van een nieuwe Sleper

Na heel veel jaren trouwe dienst is het vlak (de bodem) van onze bijna 100 jaar oude sleper, ’t Druppie gevaarlijk dun geworden.

Aanvankelijk was ons plan deze winter de bodem te laten repareren door nieuwe platen op te lassen. Eenmaal op de werf bij Geertman is Zwartsluis bleek na inspectie dat de schade groter was dan we aanvankelijk gedacht hadden en dat de reparatie veel tijd en geld zou gaan kosten.

Samen met de Stam, vrijwilligers en het bestuur is na zorgvuldige overweging besloten afscheid te nemen van ’t Druppie en een hele nieuwe boot te gaan bouwen. Een grote beslissing niet alleen omdat we afscheid moeten nemen van onze trotse sleper ’t Druppie maar ook omdat er heel veel tijd en geld moet vrijgemaakt moet worden om een nieuwe sleper te kunnen bouwen.

Toch hebben we die beslissing gemaakt en nu gaan we met frisse moed aan de slag om voldoende geld bij elkaar te krijgen door fondsen en sponsoren te zoeken. Een sleepboot is voor ons erg belangrijk en daarom is de bouwploeg inmiddels al van start gegaan met de nieuwbouw.

3 weken geleden hebben we een nieuw casco gekocht dat de basis zal zijn voor de nieuwe sleper, foto’s van het ophalen zijn hier te vinden.

Ook heeft ’t Druppie inmiddels een nieuwe eigenaar gekregen die haar gaat opknappen en weer in de vaart brengt. Onze vertrouwde nieuwe motor zetten we over deze hebben we er inmddels uitgehaald. Foto’s

Het nieuwe Casco naast 't Druppie op Scheepswerf Geertman in Zwartsluis

Over twee weken halen we het nieuwe Casco naar Zwolle om zo in onze eigen botenloods door te werken in de winter.

Hou onze site in de gaten voor meer foto’s en verslag van de bouw.

Mee helpen!? We kunnen zeker nog hulp gebruiken dus wil je ons (een keer) helpen stuur dan een mailtje.

Christofoor Zwolle 2020 | volg: Twitter Facebook YouTube LinkedIn RSS | mail: Christofoor Zwolle | Inloggen | webmail