Bakswedstrijden 2014 – Kampen

Zoals ieder jaar worden binnen onze regio bakswedstrijden georganiseerd. De zeeverkennergroepen uit de hele regio komt dan samen bij één groep.  Gezelligheid, teamspirit, maar ook de spanning van lange zeilwedstrijden worden gecombineerd in een strijd voor de eer en een plekje bij de Landelijke Bakswedstrijden.

Dit jaar ging de sleep op donderdag naar Kampen, de Martin Gasman groep en de Henk Brunt groep verwelkomden ons dit jaar tegenover het centrum. Het mooie weer was besteld, na de opening brak dan ook een waterig zonnetje door. Na een ingewikkelde estafette en een nog ingewikkelder Jengapostenspel was er nog maar nét tijd over om een kopje limonade naar binnen te gieten, het afbrokkelend glazuur bij te werken en gauw de slaapzak in te kruipen. Morgen was immers de grote dag van de zeilwedstrijden!

Zeilwestrijd

Onderweg naar de zeilwedstrijd

Vrijdag waren de zeilwedstrijden op het Ketelmeer. Er was maar weinig wind bij de start, doch de 1724 lag aardig goed vooraan en zou later alles en iedereen ver achter zich laten. De andere 3 bakken hadden dan wel geen goede start, maar tijdens de wedstrijd zijn toch nog een hoop andere boten ingehaald. Tijdens de wedstrijd was al snel duidelijk dat het niet hard genoeg woei, daarom zou al na 1 rondje de finish zijn. En wat voor finish, de 1724 finishte ruim als 1e, de 415 volgde als 10e, 1433 werd 15e. Doordat de 342 een boei raakte en een rondje om haar as moest draaien, waarna ook nog eens de wind weg viel, werd ze zonder finishen naar de pauzeplek gesleept.

Na de pauze was de 2e wedstrijd, nu letterlijk zonder wind. De start duurde al 3 kwartier voordat de laatste boot over de lijn kwam, de finish was al bij de 1e boei, ruim anderhalf uur na het startschot finishte de eerste boot.

Deze waterrat heeft de zeilwedstrijden gewonnen!

Na de terugsleep was het nog maar afwachten wat de uiteindelijke eindstand werd. Eindelijk, na het eten, de uitleg van de spooktocht en pas nadat de eerste bakken van de spooktocht waren gestart werd de scorelijst opgehangen, met een niet misse score voor ons: de 1724 was winnaar van de zeilwedstrijden, de 415 zat op de 3e plaats, daarna de 1433 op de 7e plaats, en de 342 is op een toch respectabele 16e plek gefinisht!

Zaterdag na de roeiwedstrijden was de prijsuitreiking. Het was officieel; de 1724 en de bak van Jip gaan naar de Landelijke Bakswedstrijden! Gefeliciteerd!

Zie:
http://www.martingasmangroep.nl/website/?attachment_id=433780
voor de complete scorelijst.

 

Christofoor Zwolle 2020 | volg: Twitter Facebook YouTube LinkedIn RSS | mail: Christofoor Zwolle | Inloggen | webmail