Archief voor mei 2015

Voorjaars update bouw nieuwe sleper

Toen we de vorige update schreven waren we nog bezig de roerinstallatie. We hebben gekozen om een visstaart roer te gebruiken, die er dus uitziet als de vorm van een vis. Dit omdat uit veel ervaringen gebleken is dat hiermee het meeste surende effect uit het roer kan worden gehaald.  De bediening van het roer geschiedt door een roeras met  aan de bovenkant een hydraulische cilinder gemonteerd en die is weer gekoppeld aan het oude roer van ’t Druppie dat we bewaard hebben.  Op het moment van schrijven is dit nog niet gemonteerd, maar alles ligt wel startklaar!

Ook de motor is voor het gemak een tijdje in het casco gezet om uit te meten hoe alle leidingen en dergelijke uitkomen. Aan de hand hiervan zijn voorbereidingen gemaakt voor de koelwaterleidingen, dit gaan lange U profielen aan de buitenkant van de kiel worden, waar het koelwater doorheen stroomt en dus direct door het buitenboordwater gekoeld wordt. Ook de loop van de uitlaat is bepaald en hier zijn voorbereidingen voor getroffen.

Daarnaast zijn allemaal kleine lasprojectjes die tezamen een wereld van verschil maken aangepakt; er is een dakluik voor het kajuitje gemaakt; er is een strip op maat gelast om de rubberen stootrand op zijn plaats te krijgen en houden; het opstaande randje voorop is mooi afgewerkt en nog zo wat dingetjes waardoor het geheel ineens een stuk echter lijkt!

Een mooi luik in de roef en de bolder voorop ook al op zijn plek

Een mooi luik in de roef en de bolder voorop ook al op zijn plek

Na al deze klusjes en voorbereidingen hebben we de hoogte van de kuipvloer bepaald. Deze moet zelflozend zijn en dus boven de waterlijn uitsteken, zodat het water door spuigaten van het dek kan lopen. Nadat hiervoor de voorbereidingen waren voltooid is de boot naar Scheepswerf Geertman gebracht, voor het grote werk. Daar zal met hulp van de cascobouwer Wolly, de kuipvloer gemaakt en geplaatst worden, de kajuit wordt dichtgelast, er worden bankjes aan de zijkanten gelast, enzovoorts.

De voortgang is ook te volgen op de foto’s die we uploaden en op Twitter

Ons casco hier weer opweg naar Scheepswerf Geertman in Zwartsluis

Ons casco hier weer opweg naar Scheepswerf Geertman in Zwartsluis

In de loods bij Geertman

In de loods bij Geertman

Christofoor Zwolle 2020 | volg: Twitter Facebook YouTube LinkedIn RSS | mail: Christofoor Zwolle | Inloggen | webmail