Voortgang bouw nieuwe sleepboot

Nadat het casco naast het druppie was neergezet besloten we om meteen de volgende dag aan de slag te gaan. Dat plan viel alleen een beetje in het water, de hele dag regende het hard genoeg om meteen te besluiten dat het toch echt wel winter werd en dat we met buiten werken in weer en wind niet op zouden schieten. Het casco veilig binnen in ons clubgebouw zetten was dus de eerste klus. Hiervoor moest de kar die meegeleverd was helemaal uit elkaar gehaald en aangepast worden door Hans en Yme, om over de weg te kunnen rijden. Al snel stond dan de nieuwe sleper bij haar voorlopige nieuwe thuishaven.

Daar aangekomen was al gauw duidelijk dat het gebouw te laag was voor het casco, en omdat we toch al plannen hadden om de opbouw eraf te halen om onder de lage bruggen in Friesland door te kunnen, werd meteen de daad bij het woord gevoegd. Het ziet er zo ineens al een stuk meer als sleper uit, en het past precies in de loods!

Gedurende de daaropvolgende weken worden een hoop onderdelen ingekocht, opgehaald en klaargemaakt, de schroefaskoker word voorlopig al op zijn plaats gezet en er wordt een begin gemaakt aan het ontroesten en schilderen van de binnenkant. Ondertussen wordt er veel overlegd over hoe alles aangepakt moet worden, hoe het eruit moet zien, wat waar komt… Merel en enkele studenten van  NHL hogeschool hebben intussen het hele casco opgemeten om in een 3d tekening te zetten, om zo een idee te krijgen hoe alles eruit gaat zien en voor berekeningen van o.a. diepgang, roerwerk, waterlijn, enzovoort.

Vlak voor de kerst zijn Hans en Hans  hard bezig geweest om de motorfundatie op maat te maken en netjes op zijn plek te krijgen, dit moet natuurlijk goed recht lopen ten opzichte van de schroefas. 2 Januari is het dan zover, Joram en Thomas hebben de motorfundatie netjes op zijn plek gelast en de motorsteun zit er ook al op vastgezet! Nu is Hans druk bezig met de roerinstallatie, het roerblad moet gemaakt worden, en er komt een hydraulisch systeem om te kunnen sturen.

Meer foto’s in ons album

Christofoor Zwolle 2020 | volg: Twitter Facebook YouTube LinkedIn RSS | mail: Christofoor Zwolle | Inloggen | webmail