Archief voor mei 2017

Bakswedstrijden 2017 – “Wilde Westen” Zwollywood

De afgelopen dagen was ons terrein aan de Dijkzichtweg, de kolken en de Vecht het toneel voor de jaarlijkse Bakswedstrijden. Meer dan 150 Zeeverkenners uit de admiraliteit 18 “de Hanze” waren aanwezig om de krachten te meten, bak-tegen-bak. Er zijn zeilwedstrijden gevaren, roei- en wrikwedstrijden en veel spellen waarbij de kinderen met hun vaardigheden, kracht, samenwerking en creativiteit lieten zien wie de beste is. Dit jaar was de organisatie in handen van leden en vrijwilligers van de Christofoor en Zwolsche Zeeverkenners.

Het 3-daagse kamp stond in het thema van het “Wilde Westen”. Dit was dan ook overal zichtbaar, met Cactussen, Cowboys en zelfs klapdeuren in de Saloon. Bij de opening werden alle deelnemers door Gastheer Cowboy Cas en zijn Cowboy-maten te paard welkom geheten. Alle bakken hebben zelf een totempaal gemaakt waarmee het kamp werd aangekleed. Er werd gezeild, gestoeid, geschoten en rodeo gereden en na een bord raasdonders napraten bij het kampvuur en de Drijf-in bioscoop.

De Christofoor Zeeverkenners hebben zeer goed gepresteerd en er zijn dit jaar ook flink veel prijzen in de wacht gesleept. Ze kwamen helaas net niet als winnaar uit de bus. Een van de voorronden van de Zeilwedstrijden werd gewonnen door de 1433 en er zijn ook 2e (342) en 3e (1724)  plekken gehaald. Bij de finale moest genoegen genomen worden met 2e en 3e plaats voor de 1724 en 342, achter winnaar Scouting Meppel met de 215 (voormalige boot Christofoor). Er is daarna hard doorgestreden bij de roeiwedstrijden, met name Sjoerd en Thomas, zij wisten hun 1433 op karakter tot de 3e plaats te roeien. Hierdoor was het nagelbijten tot de prijsuitreiking. Nipt zijn zij 2e geworden en de 1724 3e van het totaal. Felicitaties voor deze prachtige prestaties! En ook aan de winnaars van de BWS, de Henk Brunt met boot 1362.

Van donderdag is deze mooie film te kijken, mocht de link hieronder niet werken. Klik hier voor de foto’s, gemaakt door Wiebren van de Zwolsche Zeeverkenners. Het evenement was een daverend succes!

 

 

 

Even voorstellen

Christofoor Zwolle 2020 | volg: Twitter Facebook YouTube LinkedIn RSS | mail: Christofoor Zwolle | Inloggen | webmail