Archief voor november 2019

Sponsortocht WV 2019

https://tikkie.me/pay/op5305v428il7ilalu23

Wat gaan we doen? Wij van de Wilde vaart gaan zaterdag 23 en zondag 24 november de kou trotseren. Daarom gaan we met z’n achten 32 uur lang, zonder motor, varen. In deze anderhalve dag gaan we proberen 100 kilometer af te leggen. Dat is helemaal tot Genemuiden en weer terug!
Waarom gaan we dit doen? We merken dat in de omgeving van onze mooie kolk veel plastic te vinden is in de natuur. Dit vinden wij een slechte zaak, het is niet goed voor het milieu en bederft het vaarplezier. Daarom willen wij heel graag The Ocean Cleanup steunen. Ook hebben wij voor ons nieuwe clubgebouw hard geld nodig, omdat het gebouw erg gedateerd is en er asbest in het plafond zit. Het opgehaalde bedrag zal 50/50 verdeeld worden. Dus na een avondje brainstormen ontstond het idee voor deze sponsortocht. We gaan ons best doen om zo veel mogelijk geld op te halen en aandacht te vragen voor de groeiende plasticsoep in de oceanen.
Hoe kunt u ons helpen? Door te doneren (eenmalig via Tikkie of een afgesproken bedrag per afgelegde kilometer), maar u kunt ons ook helpen door deze pagina te delen!

Update 9-11-2019

Wij van de Wilde Vaart zijn druk bezig met sponsoren verzamelen! Ons doel komt steeds dichter in de buurt. We zitten momenteel rond de 375 euro. En terwijl de dagen steeds kouder worden, komt 23 november ook steeds dichterbij. Wij zijn dus niet alleen begonnen met geld inzamelen, maar ook met het zoeken van onze warme kleding.

Het ziet er naar uit dat de route via Genemuiden is. We hopen zo’n 100 km te varen. We eindigen de tocht door de binnenstad van Zwolle. Op 25 november komen we hier langs. De echt fanatieke supporters kunnen ons dus op die dag aanmoedigen in de binnenstad!

Ook hebben we nog meer media aandacht behaalt. We staan nu niet alleen in de Stentor, maar ook op RTV focus. Dit nieuwsmedium maakt allerlei reportages in Zwolle en omstreken en plaatst deze reportages op Facebook en op hun site. Like en deel dus vooral de onderstaande Facebook-post.

Donaties worden ook nog steeds heel erg gewaardeerd! Wij kijken er naar uit (maar zijn ook een beetje bang voor de kou).

Voor vragen, mail vooral naar:

sponsorkampchristofoor@gmail.com

https://www.instagram.com/p/B4Mbj7tJD5x/

    

Eindupdate:

We zijn aangekomen hoor! Na 32 uur bikkelen, zijn de jongens van de WV weer veilig thuis. Wat was het bijzonder! We vertrokken zaterdag vroeg in de ochtend. De sfeer zat er goed in, we hebben veel gelachen. De eerste dag verliep dan ook heel erg goed! Het was geweldig om met de stroming van de ijssel mee te varen, maar het maakte ons ook enigszins lui. De hele eerste dag hebben we niks anders gedaan dan lekker luieren en cup-a-soupjes drinken. Hoe anders was dat die avond! Die avond was het namelijk werken geblazen. Het viel ons zeer erg tegen hoe erg de stroming op het Zwarte Meer wel niet was. Stroming, in combinatie met tegenwind, maakte dat we erg langzaam vooruitkwamen. Het was op dit moment ook nog eens pikkedonker, dus het was een uitdaging om de sfeer gezellig te houden. Toch is dit ons gelukt. Na vijf 16-cent blikken soep, zaten onze maagjes lekker vol, en konden we de tocht over het Zwarte Meer voortzetten. Toch hadden we echt nog wel wat mentale support nodig. En die was daar! Onze redders in nood, de familie Ten Berge, kwam ons heerlijke (warme!) hamburgertjes brengen. Deze voeding zorgde ervoor dat de strijders hun avontuur konden voortzetten. Na een hele nacht ergerend langzaam varen, bevroren neuzen en lepeltje-lepeltje slapen, waren de prille ochtendstralen meer dan welkom op onze ijskoude wangen. Met onze koppies als jonge hondjes naar de zon toegekeerd, hebben we de laatste kilometers gemaakt. Het was gelukkig een halve-windse koers, waardoor we niet meer hoefden op te kruisen. Na nog eens 8 uur varen was de Christofoor toch eindelijk in zicht. En we werden opgewacht door onze grootste fans; onze moeders <3. Die hebben ons geholpen met snel aftuigen. 2 uurtjes later, heeft elke WV’er zijn zondagmiddag doorgebracht in zijn heerlijke warme bedje. Het was een avontuur waar we nog lang over na zullen praten!

Voor dit avontuur willen wij alle donateurs heel hartelijk bedanken! Zonder jullie zou deze tocht er nooit geweest zijn. Het is ontzettend fijn dat jullie de Christofoor, maar ook het milieu hebben willen steunen. Met gepaste trots kunnen wij vermelden dat we zo rond de 900 euro hebben opgehaald! Bedankt! Ook willen wij het bestuur bedanken voor het helpen en ondersteunen van de tocht, zonder jullie geweldige vrijwillige inzet had de club niet kunnen bestaan!

Christofoor Zwolle 2020 | volg: Twitter Facebook YouTube LinkedIn RSS | mail: Christofoor Zwolle | Inloggen | webmail