Archief voor maart 2020

Update maatregelen omtrent Corona-virus

Beste ouders/verzorgers en leden,

Gisteren zijn de maatregelen om verdere verspreiding van het corona-virus tegen te gaan, opnieuw aangepast.

Het gevolg ervan is dat opkomsten tot in ieder geval 1 juni niet plaats kunnen vinden.

Ook activiteiten zoals de Bakswedstrijden zullen niet doorgaan.

Wij hopen op jullie begrip en hopen dat iedereen gezond blijft!

Met vriendelijke groet,

Het bestuur Christofoor Zeeverkenners

Update Corona

 

#samentegencorona

Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen en –organisaties in Nederland om alle activiteiten tot en met 6 april niet door te laten gaan. Daar vallen ook bijeenkomsten zoals de groepsraad en klusmiddagen onder. Met dit besluit sluiten we aan bij het advies van het kabinet om sociale contacten in het algemeen sterk te beperken. Het is een feit dat de situatie waar we nu in zitten als samenleving voorlopig nog niet voorbij is. Daarom is het is goed om met je bestuur en leiding (digitaal) om tafel te gaan en te kijken welke activiteiten er ná 6 april gepland staan en te overwegen of deze echt noodzakelijk zijn. Stel in elk geval de gezondheid van je jeugdleden en vrijwilligers voorop. Scouting Nederland houdt je zoveel mogelijk op de hoogte via scouting.nl/coronavirus.

Maatregelen mbt Coronavirus

maart 2020

Update maatregelen coronavirus met betrekking tot Scouting

 
 

Beste voorzitter of secretaris,

Op basis van recente ontwikkelingen rond het coronavirus scherpt Scouting Nederland haar advies t.o.v. Scoutinggroepen en -organisaties in het hele land aan.

Advies: alle activiteiten afgelasten

Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen en –organisaties in Nederland om alle activiteiten tot en met 6 april niet door te laten gaan. In het Scoutingspel vindt veel fysiek contact plaats. Met dit besluit sluiten we aan bij het advies van het kabinet om sociale contacten in het algemeen sterk te beperken.

Ouders informeren

Om Scoutinggroepen te helpen ouders te informeren over het afgelasten van opkomsten, heeft Scouting Nederland een voorbeeldbrief opgesteld. Deze is hier te downloaden.

We hopen op begrip voor dit moeilijke besluit en de medewerking van alle Scoutingorganisaties.

Heb je vragen over het coronavirus met betrekking tot jouw organisatie? Laat het weten via een reply op deze mail of mail naar communicatie@scouting.nl.

Met vriendelijke groet,

Jaap Boot

voorzitter Scouting Nederland

Christofoor Zwolle 2020 | volg: Twitter Facebook YouTube LinkedIn RSS | mail: Christofoor Zwolle | Inloggen | webmail